Hieronder vind je een overzicht van nuttige boeken om meer te weten te komen over narcisme en hoe je daarmee om kunt gaan. Veel boeken bevatten ervaringsverhalen en tips van medeslachtoffers. Klik op de afbeelding van het boek voor meer informatie.

 

Narcisme in relaties

Onderstaande boeken gaan over narcisme in relaties. Deze boeken geven meer inzicht in de patronen waarin je verstrikt kunt raken en hoe je daaruit kunt ontsnappen.

 

Leef je eigen leven – Melody Beattie

Leef je eigen levenVraagt je partner zoveel aandacht dat je jezelf steeds meer wegcijfert? Dit boek laat je zien hoe dit soort relaties ontstaat en hoe je hiervan kunt herstellen en meer richting kunt geven aan je eigen leven.

 

Als hij maar gelukkig is – Robin Norwood

Als hij maar gelukkig isOver zelfopoffering in relaties, de schadelijke gevolgen daarvan voor jezelf en hoe je eraan kunt ontsnappen.

 

De illusie van veiligheid – Sylvia Mastenbroek

De illusie van veiligheidInterviews met 20 vrouwen over het verband tussen geweld in hun relatie en vroege signalen die daarmee in verband worden gebracht. Het boek is een verslag van een wetenschappelijk onderzoek, maar is zo geschreven dat het ook voor slachtoffers zelf goed leesbaar is.

 

ZwarthArt – Sonja P. de Vries

ZwarthArtDagboek van een vrouw waarin zij steeds meer inzicht krijgt wat er allemaal is gebeurd. Je leest over sterk wisselende emoties, contact met exen van haar ex en hoe haar steeds meer duidelijk wordt dat haar ex een expert is in het vormgeven van onwerkelijkheid.

Narcistische ouders

Opgroeien met een narcistische ouder laat diepe sporen na bij zowel de kinderen als de partner. In deze boeken vind je persoonlijke verhalen en tips voor het omgaan met narcistische ouders.

 

Een leven met narcisten deel 1+2 – Ernst Maclaine

Een leven met narcistenPersoonlijk verhaal van de schrijver over zijn narcistische vader.

 

Ben ik nou gek? – Petra Roelofsen

Ben ik nou gek?Handboek over de invloed van de narcistische ouder op het kind en de partner. Met stappenplan voor zowel (ex-)partner als kind om narcistisch gedrag te herkennen en ermee aan de slag te gaan.

 

De immateriële erfenis van een narcist

De immateriele erfenis van een narcistDe immateriële erfenis van een narcist – aangrijpend ervaringsverhaal van de auteur over haar narcistische moeder.

 

Tips

Heb je zelf een boek gelezen waarvan je denkt dat het anderen zou kunnen helpen? Laat het hieronder weten!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren